Ascentie en transmutatie

Malou vertaalt de Council of Light:

“Dear humans, we willen jullie een nieuwe kijk geven over hoe je het leven kan ervaren.

Soms zijn we vergeten dat het leven een spel is. Als je uitzoomt van alleen het mens-zijn, zijn wij pure levensenergie die beweegt. Een vaste vorm zijn wij nooit geweest, daarom is het echt een illusie dat je vast kan houden aan een vaste vorm. Het enige wat zeker is, is dat alles in het leven verandert. Alles. Er zijn echter 3 regels op aarde.

Eén: Er bestaat tijd in de dimensie waar jullie nu zijn. Dingen komen en vergaan weer in een tijdsbestek.

Twee: Er is eigen wil. Jij bepaalt of je met de stroom mee wil gaan, of dat je kiest voor vertraging. Vertraging ontstaat door weerstand. Als je niet wil meebewegen in het leven, dan worden lagere vibraties actief die er voor zorgen dat je systeem stokt. Angst, schaamte en hatelijkheid zijn bijvoorbeeld lagere vibraties die er voor zorgen dat de vrije stroom minder vrij wordt. Dit is niet erg, dit is ook een ervaring. Weet dat er geen oordeel zit op het bewegen in de lagere vibraties.

Drie: Hier op aarde heb je de mogelijkheid om te ascenderen. Dit betekent dat als je je lichaam als voertuig kan gaan zien, je je realiseert dat je steeds meer kan ervaren. Wanneer we ons bewustzijn brengen bij diepere vibraties, zoals angst, haat en schaamte, kunnen deze harder trillen in het lichaam. Deze weerstand volledig mogen doorvoelen in het fysieke lichaam vanuit het compassievolle hart, zorgt er voor dat ook deze vibraties helemaal ervaren kunnen worden. Oordeelloos, het is namelijk niet slecht. Het toelaten van deze moeilijke emoties, ofwel trillingen, zorgt er voor dat het door ons heen kan bewegen.

Door het opgeven van de weerstand kunnen we stromen in de vibratie die zich nu eenmaal laat zien. Je cadeau zit juist hier, in het gevoeliger worden van de pijnlijkheid. Door liefdevol aanwezig te blijven gaat je hart open voor jezelf, je staat jezelf toe dat je ook mag verschijnen in deze moeilijke vibraties. Zo geef je jezelf de vrijheid en de opening tot toestaan van de hogere vibraties.

Daarom ook deze contradictie: als je jezelf toestaat de meest zware vibraties met liefde toe te treden, open je jezelf voor de hogere vibraties zoals universele liefde, vergeving en compassie. Jullie voorkeur ligt vaak bij de hogere vibraties, maar het één is niet beter dan het ander. Het is slechts een ervaring van de trilling die leeft in jou.

Zoals we al eerder zeiden, jij bent degene die de vrijheid geeft in het leven. Sta je jezelf toe alles te mogen ervaren? Juist op dit punt, waarbij de wereld ascendeert en hogere vibraties toelaat, kan je gaan ervaren dat processen veel sneller bewegen vanuit de compassievolle trilling, de trilling van universele liefde en zelfs de trilling van vergeving. Je kan ervaren dat de haat die je al 10 jaar bij je droeg plotseling, in slechts 2 dagen, tot een zachtere vorm van vrede transmuteert. Hoe kan dit?

De hogere vibraties werken nu eenmaal met snellere tijd. Dit cadeau uitpakken, kan alleen maar door open te staan voor alles. Daarom spreken we ook wel van magie, want het is echt magisch als je jezelf toestaat in alle vibraties te mogen voelen en je jezelf toestaat te transmuteren. Transmuteren houdt in: het hoeft niet te veranderen, nee, de ervaring breidt zich uit. Dat betekent dat er niet alleen pijnlijkheid te ervaren is, ook de andere kant van de munt is te ervaren in ons systeem. Ja, het is heel eenzaam èn ja, de ervaring van eenheid beweegt tegelijkertijd door je heen. Het is het uitpakken van het goud, het herinneren: alles heeft twee kanten zolang we niet afwijzen. Het moment dat we stoppen met vechten en wegrennen, blijft de enige optie over: het omarmen, het includeren, het zien van het totaalbeeld. Deze beweging wakker kussen in je lichaam is ascenderen: alles mogen ervaren.

Het uitnodigen van de hogere trilling is doordrenkt met liefde en juist dit is zo nodig in een wereld die liefde is vergeten als oorspronkelijke bron. Wacht niet tot de wereld verandert, jij zal de wereld veranderen als je intapt vanuit die diepere bron van liefde. Want jij bent het universum zelf. Geniet daarom als je ontdekt: ik ben de liefde zelf.”

Meer weten?

Stuur een bericht en wij komen binnenkort bij je terug.

Start typing and press Enter to search