MASTERCLASS

2-daagse kennismaking met ademwerk

Masterclass | Aanraken in adem

Aanraken in adem, is als aanraken van binnenuit. Wat leeft er in onze binnenwereld? Wat gebeurt er als we hier in blijven ademen? Ademen is voelen, blijven ademen nodigt uit om te blijven voelen. Wanneer we blijven ademen, komt dat wat vastgezet of weggestopt was weer in beweging.

In deze 2-daagse masterclass leer je werken met de adem als instrument in begeleidingswerk. Tijdens deze 2 dagen leer je in theorie en in praktijk over het interpreteren van en het werken met de ademhaling.

Net als aanraking, kunnen we ademhaling alleen hier en nu ervaren. Elk moment weer, we kunnen tenslotte niet gisteren of morgen ademhalen. Hoe de adem komt en gaat geeft dus directe informatie. De adem spiegelt altijd wat er nu in ons leeft.

Zo is de adem een krachtig instrument om contact te vergroten met eigen lichaam en ervaring. Hoe je hier gericht mee kan werken, leer je in deze masterclass.

Waarom interessant?

Het is onontkoombaar, de adem laat ervaren of we open zijn in onze ervaring, of dat we onszelf vastzetten. Gebeurt er iets wat niet prettig is, te groot voelt, onveilig is om welke reden dan ook – dan stokt de adem. Altijd. Dit maakt de adem een krachtig instrument om mee te werken als therapeut.

De adem laat in elk moment zien waar de cliënt in en uit contact gaat met zijn ervaring. In het bewust blijven ademen kan inzicht ontstaan in wat er nu speelt voor de cliënt. Wat wordt er aangeraakt? Welke signalen geeft het lichaam nu? Wat wil gezien worden?

In deze Masterclass krijg je tools, theorie en ervaring mee over het werken met de ademhaling, die je direct toe kan passen in je eigen praktijk.

We bieden deze masterclass aan bij het mooie Holoshuis in het centrum van Utrecht. Dit holistisch centrum richt zich op therapeuten, trainers en coaches die lichaamsgericht werken vanuit een holistische visie. Aanmeldingen gaan via het secretariaat van de Holos Academie. Zie onderin voor de link.

Wat leer je?

  • Holistische visie op ademhaling
  • Interpreteren van adempatronen
  • Werken met adem in de aanraking
  • Werken met adem in het gesprek
  • Kennismaking begeleiden middels ademsessie

In de adem kunnen we direct ervaren hoe wij nu in ons vel zitten. Je kent het wel. Als we stress hebben schiet de adem omhoog, als iets te spannend wordt dan stopt het. Je zou ook kunnen zeggen, zoals we ademen, zo staan we in ons leven. En het mooie is, de adem liegt nooit.

Voor wie?

Masseurs, therapeuten, coaches en trainers.

Na deze masterclass kan je deelnemen aan de 10-daagse opleiding tot ademcoach. De opleiding biedt verdiepende theorie en praktijkervaring. Je leert ademsessies begeleiden, uiteenlopende adempatronen lezen, begeleiden van de adem in coaching gesprek en aanraking (massage).

Het doel van de opleiding is op verantwoorde wijze leren werken met de adem. Het vak als ademcoach kan je als zelfstandig beroep uitoefenen of integreren binnen je bestaande beroep.

Data

2024
18 en 19 januari
25 en 26 maart
15 en 16 april
19 en 20 juni
17 en 18 juli
12 en 13 augustus
16 en 17 oktober
7 en 8 november

2024 Verdieping ademcoaches
1 en 2 augustus | Freedom of voice
9 augustus | Breath & heartwork
31 okt en 1 nov | Begeleiden van groepen

De lestijden zijn van 10:00 tot 17:00 uur

Details

Studiebelasting
Aantal lesdagen: 2
Aantal contacturen: 12

Accreditatie & certificaat
De masterclass kan voor bijscholing gebruikt worden. Na deelname ontvang je een certificaat.

Locatie
Holos Academie
Nachtegaalstraat 31, Utrecht

Prijs
€325

Inschrijven

Alle inschrijvingen verlopen via het secretariaat van de Holos Academie.

Let op: Voorafgaand aan de 10-daagse opleiding is deelname aan de 2-daagse masterclass ‘Aanraken in adem’ verplicht. In deze 2-daagse leer je zelf de kracht van de adem kennen en leer je de basis over werken met de ademhaling.

REVIEWS

WAT ANDEREN ZEGGEN

“Ik vond het twee leerzame dagen met veel verdieping. Best uitdagend om zo opnieuw te verbinden met je ademhaling. Dat ik zo onbewust mijn adem blijf vasthouden is een spiegel voor me geweest. Door de docenten Lo & Malou leer ik anders naar mijn adem te kijken. Zachtjes te mogen doorademen het moment dat de adem stokt. Echt weer durven voelen is nog een hele uitdaging, maar met de adem-tool die ik heb geleerd een stuk makkelijker toe te laten. Je ziet me zeker terug mocht deze masterclass een vervolg krijgen. Ik heb al veel ervaring opgedaan tijdens de Holos massagetherapie en kan nu met deze leer de verdieping induiken! Ik ben ontzettend dankbaar voor deze ervaring.”

“Wat opvallend is dat het gelijk helemaal veilig voelde om te gaan ademen tijdens deze tweedaagse. Lo & Malou openen een veld waar je in kan thuiskomen en opnieuw mag leren dat echt alles ervaren mag worden. Er is veel verdiepende kennis gedeeld over de adem die ik direct kan inzetten in mijn praktijk als massage therapeut. Niet gedacht dat de adem zoveel kan vertellen over de client. Ik heb ontdekt hoe de adem meteen spiegelt hoe het met iemand gaat. De adem meenemen in een coach gesprek heeft me veel geleerd vooral naar de adem te kijken van de client ipv het verhaal. Ik kom net uit een ademsessie en het is lastig te omschrijven wat ik ervaren heb, omdat het gelijk zoveel te ervaren was! Dank jullie wel, jullie zien me zeker terug voor de opleiding tot ademcoach. “

“Het waren twee mooie dagen om kennis te maken met ademwerk. Ik had al meer met de adem gedaan, maar nog nooit zo diep gegaan met deze vorm van de adem. Ik wil graag de adem opleiding gaan doen om hier nog meer mee te leren werken! Lo is erg kundig en werkt super met de groep. De combinatie van zacht / liefdevol en krachtig/ direct werkt heel goed voor me. Zeker tevreden met deze masterclass!”

“Lo & Malou zijn warm, helder en belichamen wat ze de groep leren. Ze geven een helder kader waar je zelf op onderzoek gaat in je eigen proces. Dit geeft veel vertrouwen in eigen kunnen van de deelnemers en dat vind ik te gek. Ik wilde me graag meer verdiepen in ademhalen, omdat ik had gehoord dat het werkt met het onderbewuste. Het was een bijzondere ervaring om in de ademsessies te mogen stappen. Prachtig eigenlijk hoe eerlijk de adem laat zien wat er is. Ik heb de adem ervaren als een grote leermeester, waar ik nog vaker mee wil verbinden. Voor mezelf, maar ook om sessies te mogen begeleiden voor anderen. Voor nu is het lastig om gelijk de opleiding te starten, maar ik wil wel graag doorleren over de spirituele kant van de adem. Tot snel!”

Meer weten?

Stuur een bericht en wij komen binnenkort bij je terug.

Start typing and press Enter to search