ADEMOPLEIDING

10-daagse opleiding tot ademcoach

Ademopleiding | Bewust verbonden ademwerk

Ademen doe je je hele leven. Vanaf het moment dat je geboren wordt – met een inademing en een huil maak je je kenbaar – tot je je laatste adem uitblaast en het leven los laat. En toch ben je je er, de rest van je leven, vaak nauwelijks van bewust.

De adem is een krachtig instrument. Het kan je helpen ontdekken hoe het met je is, zowel fysiek als mentaal, emotioneel en spiritueel. Zonder adem geen leven. Adem is net als aanraking altijd hier en nu. Ook als je zelf afwezig bent, gaat je adem door. En of je je hier nu bewust van bent of niet, de adem reageert altijd direct op onze ervaring. Iedereen herkent dat de ademhaling stokt tijdens stress en verruimt tijdens ontspanning. Zo kunnen we in de adem lezen wat er werkelijk in ons leeft. Kennis van de adem is daarmee interessant voor iedereen die anderen begeleidt in het in contact komen met wat er nu te voelen/ervaren is.

Omdat ademhaling alleen hier en nu plaatsvindt, nodigt werken met de adem automatisch aanwezigheid in het huidige moment uit. En precies in dit moment kunnen we, in ons lichaam met behulp van onze ademhaling, contact maken met wie we zijn, waar we staan en wat er in ons gezien wilt worden. Dit maakt de ademhaling een krachtige en direct ervaarbare tool om mee te werken.

Het doel van de opleiding is op verantwoorde wijze leren werken met de kracht van de adem. Na deelname heb je een stevige basis om zelfstandig ademsessies te begeleiden. Het vak als ademcoach kan je als zelfstandig beroep uitoefenen of integreren binnen je bestaande beroep.

In de opleiding wordt je een parallelproces aangeboden, je bent zowel professional-in-opleiding als deelnemer. Dit vraagt van je dat je naast de techniek, ook op onderzoek gaat met je eigen ademhaling en thema’s. Het enige wat je hier voor nodig hebt is iets van nieuwsgierigheid en moed om aan te kijken wat zich aandient. Zowel bij jezelf als bij je cliënt.

We bieden deze opleiding aan bij het mooie Holoshuis in het centrum van Utrecht. Dit holistisch centrum richt zich op therapeuten, trainers en coaches die lichaamsgericht werken vanuit een holistische visie. Juist deze kijk op het lichaam als geheel, past heel goed bij onze opleiding. Aanmeldingen gaan via het secretariaat van de Holos Academie. Zie onderin voor de link.

Programma

De 10-daagse opleiding bestrijkt een tijdsspanne van ongeveer 3 maanden. Tijdens de opleiding wordt je verdiepende theorie en praktijkervaring aangeboden. Je leert ademsessies begeleiden, uiteenlopende adempatronen lezen, begeleiden van de adem in het voorgesprek en aanraking. Hierbij is er ruim de aandacht voor werken met de polariteit, in het ontmoetingsveld.

Je leert werken met een aantal uitgangspunten:

 • Zoals we ademen, zo leven we
 • Adem als spiegel
 • Aanraken hier en nu
 • Adem integreert, laat ervaren waar we zijn vertrokken
 • Blijven ademen herstelt contact met onze bewegingsvrijheid
 • Met behulp van de ademhaling kunnen we contact maken met onze aanwezigheid, gevoeligheid en ontvankelijke bewustzijn

Je ontvangt een studiemap, werkt met verplichte en aanbevolen literatuur en zal (thuis) oefenen met hetgeen tijdens de lesdagen aangereikt wordt.

Wat leer je?

 • Je ervaart wat de kracht van de adem met jou doet
 • Je leert wat de adem op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel kan betekenen
 • Je leert hoe je de adem kan gebruiken om je cliënt in contact te brengen met wat er nu is
 • Je leert analyseren van adempatronen vanuit een holistische visie
 • Je leert hoe je veilig en verantwoord kan begeleiden middels interventies
 • Je maakt kennis met diverse ademoefeningen
 • Je leert hoe je je cliënt voor kan gaan met de adem, om zo het veld van zelfonderzoek te openen
 • Je leert een bewust verbonden ademsessie te ontvangen en te begeleiden
 • Je leert werken met de adem bij bijzondere doelgroepen

Na de opleiding ben je in staat om ademsessies te faciliteren aan je cliënten.

Data

Groep 10: juni 2024
3 juni
12 & 13 juni
26 & 27 juni
15 juli
5 & 6 augustus
19 augustus
21 augustus

Groep 11: november 2024
19 november
9 december
7 januari 2025
20 & 21 januari
4 februari
13 & 14 februari
6 maart
14 maart

De lestijden zijn van 10:00 tot 17:00 uur

Details

Studiebelasting
Aantal lesdagen: 10
Aantal contacturen: 70

Accreditatie & certificaat
De opleiding is geaccrediteerd bij KTNO, LVNT en VBAG. Na deelname en succesvolle afronding ontvang je een certificaat.

Locatie
Holos Academie
Nachtegaalstraat 31, Utrecht

Prijs
€2495

Inschrijven

Alle inschrijvingen verlopen via het secretariaat van de Holos Academie.

Let op: Voorafgaand aan de 10-daagse opleiding is deelname aan de 2-daagse masterclass ‘Aanraken in adem’ verplicht. In deze 2-daagse leer je zelf de kracht van de adem kennen en leer je de basis over werken met de ademhaling.

OVER ONS

De opleiding is ontwikkeld en wordt begeleid door Lo Hermsen en Malou Tan. Lo werkt in het systemische veld, met adem- en lichaamswerk. Ze nodigt je uit om thuis te komen, ook daar waar jij jezelf vergeten bent. Malou werkt als gidsenvertaler en spiritchanneler. Zij nodigt je uit om te herinneren wie je ten diepste bent.

We kijken er naar uit om een prachtige tijd met je te ervaren en we verheugen ons met je te werken. Aarzel niet om contact op te nemen als je nog vragen hebt.

REVIEWS

WAT ANDEREN ZEGGEN

“Lo & Malou delen een bak aan levenswijsheid. Ze komen in de training zelf ook kwetsbaar naar voren in hun eigen persoonlijke delen. Dit geeft juist zelfvertrouwen om ook te kunnen instappen. De opleiding geeft je veel meer dan ik had kunnen voorzien. Er is een juiste balans tussen theorie en praktijk. Doordat we gelijk samen oefenen in de les, kan je nieuwe kennis meteen omzetten in je sessies. De hele opleiding bracht me de verdieping die ik zocht, meer zelfliefde en begrip voor mezelf en een dieper besef van het geheel. Doordat je als groep instapt wordt je gedragen in je eigen proces. Ik gun dit proces iedereen die weer meer over zichzelf wil leren en dit ook wil doorgeven!”

“In de lessen heb ik Lo & Malou leren kennen als gouden duo. Ik heb zoveel van ze mogen leren. Echt een reis naar binnen met de adem om weer te leren spelen, experimenteren en te verdiepen in mezelf. Nu ik zelf ademsessies kan gaan aanbieden in de toekomst kan ik anderen hier ook kennis mee laten maken. Dat je door middel van de zachte weg echt een veilige bedding kan neerzetten om te mogen onderzoeken in de polariteit. De adem blijven nemen als een weg naar thuiskomen bij jezelf.”

“De opleiding voldoet op alle aspecten aan mijn wensen die ik vooraf had bedacht. Ik ben echt tevreden over de leraren Lo & Malou, omdat ze zelf kundig en kwetsbaar tevoorschijn komen. Het is een verdieping en verrijking voor eigen proces, waardoor je anderen leert begeleiden in een ademreis. Ook de interactie met de groep zorgt voor een veilige bedding waarin je kan onderzoeken. De opleiding is eigenlijk te kort, ik kijk er naar uit om de verdiepings-dagen te mogen meemaken.”

“De opleiding bevat zoveel waardevolle informatie verdeelt over tien dagen. De docenten delen met liefde hun kennis over het leven en de adem. De combinatie van zacht en directief mogen zijn, was een nieuwe opening voor mijn benadering als therapeut. Jullie zijn een gouden duo, Lo & Malou! Het is een verrijking met mijn werk als ggz psycholoog. Ik ben meer in contact met mezelf en daardoor meer voelend aanwezig bij mijn clienten. De adem brengt nieuw onderzoeksterrein voor eigen proces en professionele reis.”

logo-radient-150-148
Meer weten?

Stuur een bericht en wij komen binnenkort bij je terug.

Start typing and press Enter to search