Wat is het verschil in werken met gidsen of spirits?

Er leven vaak vragen over grotere thema’s, principes en ontwikkelingen tijdens ons werk. Naast dat ‘t altijd waardevol is om alles in de ervaring te onderzoeken, geeft hier de Council of Light antwoord:

Wat is het verschil in werken met gidsen of spirits?

“Zo leuk je vraag. Als we er van uit gaan dat alles één is, dan hebben we te maken met dezelfde bronnen. Maar omdat jij in een lichaam zit, in een andere trilling, wordt gids of spirit anders ervaren. Vanuit het perspectief waar wij zijn, de 7de dimensie, kunnen wij slechts zien dat het dezelfde bronnen zijn.

Echter, vanuit jouw punt horen gidsen bij de mens zelf. De gidsen-laag is geen losse entiteit. De gidsen-laag is hetzelfde als de Higher Self, de adviseur, de laatste trillende laag die je leidt naar jouw pad. Weet echter wel dat de mens altijd een vrije keus heeft op aarde. Je mag dus zelf bepalen wanneer de lessen zich zullen uitspelen. Binnen 3 jaar, 30 jaar, 3 levens ..wat jij wil. Weet dus ook dat de mensheid een lange tijd in weerstand kan blijven terwijl de tijd gewoon door tikt op aarde.

Spirits zitten in een andere laag en horen bij niemand. Spirits kunnen overal tegelijkertijd aanwezig zijn en voor iedereen beschikbaar. Spirits kan je aanroepen, uitnodigen of vragen stellen. Zij werken meer met universele antwoorden, een gidsen-laag gaat eerder specifiek in per persoon. Weet daarom dat je uit verschillende lagen advies kan vragen.

Onze laag, de 7de dimensie, kijkt vooral naar het overzicht. Voor ons maakt het niet uit wanneer iets uitspeelt. In onze laag bestaat geen tijd. En ja, wij hebben dus eindeloos geduld. Want vanuit onze plek kijken wij dus hoe het ontvouwt, niet wanneer. En ja, wij moeten soms ook lachen dat er dingen gebeuren op aarde die meer tijd innemen dan gedacht.

Dus weet dat de keuzevrijheid van mensen zo’n belangrijke schakel is in het spelen van dit spel. Elke keer weer nieuwe keuzes mogen maken. En daarbij kunnen kijken: wat gaat mee in de stroom en wat zit in de weerstand? Zo breng je eigen verantwoordelijkheid altijd weer terug naar jezelf.

Laat je leiden door je eigen gidsen en vraag soms advies aan spirit. Zoveel grootser dan je denkt, het advies zo dichtbij.” 

Meer weten?

Stuur een bericht en wij komen binnenkort bij je terug.

Start typing and press Enter to search